A Forma-1 éléről az új tulajdonos, az amerikai Liberty Media által az év elején leváltott Bernie Ecclestone régi barátja, az FIA-s vezetői posztjáról 2016 végén távozott Herbie Blash egy friss interjúban hasonlította össze a korábbi és az új F1-es érát.

“Az elején járunk még, de az új tulajdonos tervei, mint például a paddock megnyitása a nézők előtt, a szurkolóbarátabb hozzáállás, a közösségi média kezelése mind pozitív, és Bernie idejében biztosan nem valósulhatott volna meg” – mondta a Crash.netnek az Ecclestone-nal még az 1970-es években a Brabhamnél együtt dolgozó szakember.

“Hiszem, hogy a Forma-1 nyitottabbá tétele a sportág hasznára válik majd, De Bernie maga is mondta, hogy az ő dolga a pénzcsinálás volt, és az ő, valamint a (korábbi tulajdonos) CVC kiváló munkája miatt lehetett annyiért eladni az F1-et, amennyiért sikerült. Emiatt le a kalappal előttük!” – magyarázta a Forma-1 volt helyettes versenyigazgatója.

“De Bernie nem a szurkolókért, hanem a CVC-nek dolgozott. A mostani tulajdonos megközelítése egészen más, érdekes lesz látni, mit csinálnak. Persze egyelőre még új nekik az F1, de Ross Brawn (sportszakmai igazgató) személyében van emberük, aki jól ismeri a sportágat. Szerintem a jó irányba mennek a dolgok.”

A kérdésre, hogy neki beszélt-e a jövőt illető terveiről a 86 éves Ecclestone, Blash nem kívánt válaszolni, de annyit elárult, hogy a jelenleg az F1 “nyugalmazott vezérigazgatói” címért betöltő angol kisembert nem szabad leírni, és a Liberty is jobban teszi, ha megfelelően viszonyulnak hozzá: “Mondjuk úgy, hogy a dühös Bernie veszélyes Bernie!”