A hungaroringi hétvégén derült ki, hogy a Sauber felbontotta a Hondával hónapokkal ezelőtt kötött szerződését, így a csapat mégsem a japán gyártó motorjaival versenyez 2018-tól.

A Sauber ehelyett szerződést hosszabbított a Ferrarival, amelynek részeként valószínűleg megkapja majd a legfrissebb fejlesztésű erőforrásokat. Jelenleg a tavalyi utolsó specifikációval versenyez az alakulat.

A megállapodás értelmében a Sauber a Ferrari fiókcsapata lehet. “A Sauberrel kötött megállapodásunk lehetőséget ad arra, hogy egyfajta fiókcsapatot építsünk a fiatal pilótáink számára” – mondta Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke.

“Van két nagyszerű tehetségünk (Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc), de a ferraris jövőjük biztosítása érdekében versenyeztetnünk kell őket valahol. Maurizio Arrivabene keményen dolgozott ezen a projekten, és elárulhatom azt is, hogy a Liberty Mediával kötött megállapodásunk értelmében növelni fogjuk az F1-es ügyfélcsapataink számát is.”

Giovinazzi egyébként azok után, hogy pénteken még a Haasnál tesztelt a Hungaroringen (és el is dobta a kocsit), még aznap visszautazott Maranellóba, hogy a szimulátorban teszteljen. Ezek a körök segíthettek a Ferrari szombati formajavulásában is.