Bottast azért utasították Hamilton elengedésére a Hungaroringen, hogy az angol is megtámadhassa a Ferrarikat, hátha neki sikerül az előzés. Az ígéret az volt, hogy ha nem jön össze, visszaáll az eredeti sorrend, és végül az utolsó pillanatban, a legutolsó kanyarban meg is történt – amikor már senki sem számított rá.

Az biztos, hogy a Mercedes nagyon sok kritikát kapott volna, ha megszegi a Bottasnak adott ígéretét, de az is igaz, hogy ezen a három ponton akár a vb-cím sorsa is múlhat. Mivel azonban Bottas alig van lemaradva Hamiltontól a pontversenyben, lehet, hogy éppen nála számított volna a három pont…

“Naivitás lenne, ha azt mondanám, hogy adott esetben nem fogom bánni ezt a döntést” – mondta Wolff, akiből a végső helycsere után azért kibukott egy megkönnyebbült yes kiáltás valószínűleg annak kapcsán, hogy Hamilton tartotta a szavát. Aztán az is lehet, hogy mérgében csapkodott. “Ha két-három ponttal veszítjük el a bajnokságot, mindenki azt mondja majd, hogy Budapest miatt volt. És én lőném magam elsőként térden.”

“Ugyanakkor hosszú távon több bajnokságot nyerhetünk azzal, ha azt tesszük, amit mondunk. Valószínűleg ez volt az utóbbi öt évben meghozott legnehezebb döntésünk, de így volt helyes. Ha nem vagy elég gyors, legalább legyél sportszerű.”

“Mi nem azért megyünk körbe-körbe, mert annyira élvezzük, hanem mert ezzel reklámozzuk a márkát, ami segít nekünk autókat eladni. Azért vagyunk itt, hogy helyesen cselekedjünk és a helyes úton nyerjünk.”

“Néha előfordul, hogy a helyes út és az értékeink mellett való kiállás rossz érzést okoz, ez történt most. Borzalmasan érzem magam.”