A hiba miatt csak egyoldalú kommunikáció zajlott a Mercedes és Lewis Hamilton között, a csapat sokáig nem hallott semmit abból, amit az angol mondott. Amikor megoldódott a hiba, Hamilton megkönnyebbülten sóhajtott fel, és közölte, hogy “ez a rádiós para azért elég szívás volt”.

Toto Wolff csapatfőnök szerint lokális hiba történt, de arról nem beszélt, hogy kinek a hibájából. “Helyi hardverproblémánk volt, találtunk egy szakadást az optikai kábelünkön” – mondta Wolff.

“A teljes kommunikációs és adatrendszerünk leállt, még a tévéközvetítés képeit sem láttuk. Alkalmanként újraindult a rendszer, aztán megint minden leállt, ez komoly hátrányt jelentett számunkra.”

“Elképesztő csapatmunkát végeztünk: rengetegen dolgoztak a másodlagos rendszereinket használva Brackley-ben és Brixworthben, hihetetlen mennyiségű információval láttak el minket rádión keresztül.”

“Volt olyan pillanat, amikor hat-hét különböző ember beszélt James Vowleshoz, a stratégiai főnökünkhöz, próbáltunk jó döntéseket hozni.” Hamilton szerint a rádióproblémák miatt a kiállása időzítése így sem lett optimális.