Ahogy a Vezess is megírta, Felipe Massa pénteken a második hungaroringi szabadedzés után rosszullétre, szédülésre panaszkodott, a Honvédkórházban is járt.

A brazil veterán engedélyt kapott, hogy a Magyar Nagydíj utolsó edzésén újra autóba üljön, azonban mivel ma délelőtt is rosszul érezte magát, úgy döntöttek, nem folytatja a hétvégét, jelentette be a Williams az edzés után.

Massát a csapat tartalékosa, a korábbi Force India-pilóta Paul di Resta helyettesíti majd.

“Készen állok a beugrásra, ha helyettesíteni kell. Az ember ideges, de izgatott is ilyenkor. Rögtön a mély vízbe. A Hungaroring trükkös pálya, magabiztosságot igényel. Nincs más dolgom, mint beülni az autóba és hozni, amit tudok. Remélem, hogy jó munkát végzek majd!” – mondta a skót pilóta még a harmadik edzés kezdetén, a döntés megszületése előtt.

A Williams szerelői már az edzés végén megkezdték az autó átalakítását, új pedálokat szereltek be, hiszen míg Massa a mezőny egyik legalacsonyabb versenyzője, di Resta épp a magas pilóták közé tartozik.

A beugrás pikantériája, hogy di Resta a Magyar Nagydíjra már vállalt egy helyettesítést, hiszen a brit Sky Sportsnál a kommentátorként vállalt szerepet a Brit Nagydíj hétvégéjén megbetegedett, a magyarországi fordulót is kihagyni kényszerülő Martin Brundle helyett.