Csütörtökön a Sauber és a Honda bejelentette, hogy a korábbi megegyezésüket lefújták, a japán gyártó mégsem szállít majd motorokat a svájci csapatnak a jövő évtől.

Logikus folytatásként a pénteken délelőtt a hinwiliek közölték, hogy szerződést hosszabbítottak a jelenlegi partnerrel, azaz a Sauber 2018-ban és azután is marad a Ferrarival.

“Nagy örömmel erősítem meg, hogy több évre szóló szerződés keretében folytatjuk az együttműködést a Scuderia Ferrarival. A Sauber-csapat és a Ferrari közös múltja erős alapokat teremtett, amelyekre építve gyorsan és hatékonyan fejlődhetünk, mér a 2018-as autó fejlesztését tekintve is. Meggyőződésem, hogy együtt hozhatjuk azokat az eredményeket, amelyek tükrözik a Sauber-csapatnál meglévő szenvedélyt” – magyarázta a nemrég kinevezett új csapatfőnök, Frederic Vasseur.

A megújított együttműködés keretében a Sauber a jövő évben a Ferrari valamelyik ifjoncának, Antonio Giovinazzinak vagy Charles Leclrec-nek versenyzői ülést is adhat.

“Ez is a megbeszélések részét képezi majd. Meglátjuk. Pontról pontra haladunk, első a motorkérdés rendezése, aztán jön a pilóták kérdése” – mondta néhány nappal ezelőtt Vasseur erről.