Az Aston Martin két éve a Red Bull-csapat szponzoraként jelen van a Forma-1-ben, a sztármérnök Adrian Newey-val pedig szupersportkocsit is fejlesztettek, nemrég pedig a cég képviselője ott volt az F1 jövőjét áttekintő megbeszélésen is a jelenlegi szereplők, valamint az olasz Magneti Marelli és a brit Zytek mellett. Nem kizárt a saját Forma-1-es csapat indítása.

“Mindig ott a kérdés, hogy beszálljunk-e csapatként. A fő piaci ellenfelünk a Ferrari, szóval ilyen értelemben van érv a részvétel mellett” – mondta a Motorsport.comnak a cégvezér, Andy Palmer, hozzátéve ugyanakkor, hogy az Aston Martinnak messze nincs olyan pénzügyi háttere, mint a Ferrarinak.

“Csökkenteni kell a belépés költségeit. Szerintem ezzel mindenki egyetértett. Ha van valami határ a dolgozók számát vagy az új motor fejlesztésére elkölthető pénzt illetően, méghozzá ésszerű szinten, akkor lesz okunk megvizsgálni a lehetőséget.”

“A vita azon folyik, hogyan csökkentsék a költségeket. Az FIA felvet valamit, a fél társaság pedig rögtön ellenkezik, nagyon messze van még a mindenki számára elfogadható megoldás. Szerintem nem is lesz ilyen soha. Úgy gondolom, végül az FIA-nak és az F1-nek oda kell állnia és azt kell mondani, hogy ez és ez lesz.”

Az Aston Martinnál úgy látják, megfelelő kapcsolatrendszerük lenne egy F1-es projekt elindításához.

“Már most is az F1 perifériáján vagyunk a Red Bull-lal és a Valkyrie-vel (szupersportkocsi), emellett kapcsolatban állunk a (sebességváltó-specialista) Ricardóval és a (motorspecialista) Ilmorral. Lenne logika abban, hogy az egészen egy projektbe vonjuk össze. Beszélgettünk már a felekkel arról, mi lehetne, de döntés még nem született. Remélhetőleg szeptemberre világosabb lesz a kép és akkor döntést hozhatunk.”

Nyitóképünk a jobbnál-jobb F1-es grafikákat készítő Sean Bull munkája.