A Forma-1 vezetését az új tulajdonos, az amerikai Liberty Media januári érkezésével átvett Chase Carey a német Bildnek adott interjút, amelyben természetesen Németország F1-es jelentségéről beszélt. Az F1-vezér nagyobb német jelenlétet szeretne látni.

“Van egy német világbajnokunk, egy világbajnok német autónk, egy német pilóta idén is küzd a bajnoki címért, mi pedig szeretnénk több német csapatot” – mondta.

A kérdésre, hogy a BMW-re, az Audira és a Porschére gondol-e, Carey így felelt: “Természetesen. A célunk az, hogy az ilyen cégek Forma-1-es csapatokat indítsanak, ezért is igazítunk a műszaki és gazdasági feltételeken.”

A német gyártók hiánya mellett a Német Nagydíj sorsa sem szívderítő, 2015 után idén megint hiányzik a futam a versenynaptárból, jövőre Hockenheim pedig szerződése utolsó évét tölti majd.

“A Német Nagydíjnak nagy múltja van, küzdeni fogunk azért, hogy megmaradjon” – mondta erről az F1-vezér.

Németország legnagyobb F1-es neve természetesen a 91-szeres futamgyőztes, hétszeres világbajnok legenda. Carey elárulta, hogy a Forma-1 londoni központi irodájában is elneveznek róla egy konferenciatermet:

“Michael a sportág kultikus figurája. Ő az F1-es versenyző definíciója, mi azzal tisztelgünk előtte, hogy az egyik tárgyalónkat róla nevezzük el.”