A Forma-1-es Stratégiai Munkacsoport szerdai genfi ülésén a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) keresztülverte/saját hatáskörben eldöntötte, hogy 2018-ban bevezetik a glóriának becézett fejvédő keretet.

Bár a tavalyi, hosszas tesztelés után a pilóták az FIA év végi körkérdése alkalmával leszavazták a csúnya és csak részleges védelmet nyújtó megoldást, az F1-es versenyzők szakszervezete, a GPDA elfogadja a felügyelőszervezet 2018-ra vonatkozó döntését, mondta az elnök, Alexander Wurz:

“A további fejvédelem bevezetését illetően ahogy már többször leszögeztük, mi, versenyzők tiszteljük az FIA biztonság növelésére irányuló törekvéseit. Az elmúlt évtizedekben egyre növekvő sebességeket, egyre csökkenő köridőket láthattunk, ez pedig kizárólag a biztonság növekedése tette lehetővé. Ezzel párhuzamosan láthattuk a sportág népszerűségének növekedését is.”

“Az F1 a teljesítmény visszafogása nélküli folyamatos biztonsági fejlesztések példaképe. Ha a glória nem is a legesztétikusabb megoldás, a versenyzők azzal együtt is a lehető legjobban igyekeznek majd a pályán, ami az F1 növekedésének kulcsa.”