Az osztrák pilóta a jövő vasárnapi, mogyoródi futamot követő kétnapos teszten ül a volán mögé a Hungaroringen, ő és a másik ifjonc, a tavaly a silverstone-i alakulattal egyszer már tesztelő Nyikita Mazepin is fél-fél napot vezet majd.

A 22 éves Auer jelenleg a német túraautó-bajnokságban szerepel, melyben Mercedesével két futamot nyert, és a második helyen áll az összetett pontversenyben.

Az 57 esztendős Berger 210 F1-es versenyen szerepelt 1984 és 1997 között, és tízszer állhatott a dobogó legfelső fokára.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy két fiatal tehetséget küldhetünk pályára a budapesti teszten. Nyikitát már jól ismerjük, a VJM10-es vezetése pedig a képzési programjának újabb lépcsőjét jelenti. Melegen üdvözlöm Lucast a csapatnál, követni fogom a haladását. Mindig különleges pillanat, amikor egy pilóta első ízben próbálhat ki egy Forma-1-es autót, örömömre szolgál, hogy Lucas a mi autónkkal debütálhat” – magyarázta a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya.

Auer így nyilatkozott a lehetőségről: “Gyerekkori álmom válik valóra azzal, hogy Forma-1-es autót vezethetek. Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a tesztből és természetesen próbálom majd kiélvezni minden egyes pillanatát.”