A mercedeses Lewis Hamilton kihúzta a gyufát a hazai közönségnél azzal, hogy a mezőnyből egyedüliként nem jelent meg a Londonban szerdán tartott nagy F1-es dzsemborin, a tömeg többször is huhogott, fütyült, amikor ő került szóba, ugyanakkor meglepően nagy ovációt kapott a fő rivális, a bajnokságot 20 ponttal vezető ferraris Sebastian Vettel ugyanott.

Hamiltonnak persze mégis csak a hazai versenye következik, míg Vettelt az elmúlt években többször is igen barátságtalanul fogadták a dobogón különböző helyszíneken, és most is van ok ilyesmire, hiszen alig egy hónapja volt igen sportszerűtlen, amikor a bakui versenyen egyszerűen nekiment az angol Mercedesének.

Vajon kit fognak kifütyülni Silverstone-ban, ha egyáltalán sor kerül ilyesmire?

“Sokat beszéltek róla, hogy Lewis Hamilton volt az egyetlen versenyző, aki nem ment el a londoni F1 Live rendezvényre. Damon Hilltől azt hallottam, ki is fütyülték, amikor elhangzott a neve, én ezt nem hallottam” – írta az egykori Benetton-, Lotus-, Sauber-, Stewart- és Jaguar-pilóta, a brit Sky Sports közvetítésének oszlopos tagja, Johnny Herbert.

F1: Vettel vagy Hamilton – kit fütyülnek ki Silverstone-ban? 1

“De az biztos, hogy a Brit Nagydíjon ez nem fog megtörténni. Igen, Lewisnak is illett volna megjelennie (Londonban), az indoklása pedig nem igazán áll meg. De Silverstone-ben nem fogják kihuhogni, az itteni szurkolók nagyon hűségesek.”

“Ha egyáltalán lesz ilyesmi, akkor szerintem Sebastian Vettel kap majd az Azerbajdzsáni Nagydíjon történtek miatt. De ha így lesz, szerintem őt egyáltalán nem zavarja majd, szerintem ő szereti a gonosz szerepét, és ha kifütyülik, abból is motivációt merít, úgy lesz vele, hogy oké, akkor is legyőzöm a kedvenceteket” – vélekedett az angol exversenyző.

Vettelt még csütörtökön kérdezték meg arról, számít-e ellenséges fogadtatásra a bajnoki rivális hazai szurkolóitól.

“Szerintem nem kell ebből ügyet csinálni. Nyilván nem én vagyok a hazai versenyző, és biztosan a hazaiaknak, Lewisnak és Jolyonnak (Palmer, Renault) fognak drukkolni, de ez így is van rendjén. Ugyanez várható, amikor Brazíliába megyünk, ott Felipének szurkolnak, Német Nagydíj meg nincs idén…” – magyarázta.

“Őszintén szólva nyertem már itt korábban, akkor Jensonnal voltam csatában a versenyen, és meglepően sportszerűek voltak a nézők. Az ember számít rá, hogy nem fognak örülni, de nem volt gond. Sportszerű közönség, elismerik, ha valaki jól teljesített. Nagyszerű versenyhelyszín ez, fantasztikus a pálya, csodás a közönség, ugyanis sportszerűek és szenvedélyesen szeretik a versenyzést, és a Ferrarinak is sok szurkolója van ebben az országban is.”

F1: Vettel vagy Hamilton – kit fütyülnek ki Silverstone-ban? 2