A Red Bull-os Daniel Ricciardo a tavalyi Német Nagydíjon elért 2. helyét egy motorversenyző honfitársától ellesett trükkel, a cipőből való pezsgőzéssel (shoey) ünnepelte, ami azóta amolyan hagyománnyá vált, igaz, a elmúlt időszakban futó dobogós sorozata alatt már inkább az interjút készítők (Patrick Stewart, David Coulthard, Martin Brundle) erőltették a dolgot, nem ő.

Amikor csütörtökön Silverstone-ban arról kérdezték, mi lesz, ha vasárnap a Brit Nagydíjon is a dobogóra áll, újra arra utalt, hogy nem szeretné folytatni a shoey-zást.

“Igazán nem tervezek ilyesmit. Már Bakuban is úgy voltam, hogy á, nem fogom csinálni, de DC (Coulthard) vettel le a cipőmet akkor, Ausztriában meg Martin volt oda érte. Beteg figurák! Nem gondoltam volna, hogy ez lesz belőle” – magyarázta, hozzátéve, hogy egy kicsit terhes is már a dolog, a szerdai londoni F1-es dzsemborin is állandóan shoey-t követeltek tőle a szurkolók.

“Csak megyek az utcán, elvagyok, erre hallom, hogy shoey-zz! Azért az utcán jártamban-keltemben nem fogom levenni a cipőmet és inni belőle! Úgy érzem, sikerült csőbe húznom magam ezzel. Ugyanakkor azért jó móka volt. Szerintem mostanra lejárt, de majd meglátjuk, mi lesz.”

Ricciardo aztán viccesen pilótatársaira kente a shoey “bukását”, miután Bakuban az újonc Lance Stroll csak ímmel-ámmal ivott a cipőből, míg Valtteri Bottas Azerbajdzsánban és Ausztriában is visszautasította a “lehetőséget”:

“Úgy hallottam, hogy a finnek isznak! Komolyan így hallottam. De Valtteri nem képviselte valami jól a hazáját múlt vasárnap. Szégyellhetné magát! Ejnye, Valtteri Bottas, csalódtam benned! Ennyi volt, nincs több shoey!”