Perez és csapattársa, Esteban Ocon között éppen feszült a viszony, de ennek valószínűleg nem sok köze van a mexikói pilóta jövővel kapcsolatos terveihez. Pereznek egyelőre nincs szerződése 2018-ra, és úgy tűnik, nem ragaszkodik a Force Indiához.

“Még túl korai lenne beszélni a következő szezonról” – mondta Perez. “Jelenleg senkivel sincs szerződésem a következő évre.”

Perez állítólag kapott egy ajánlatot a Renault-tól, diplomatikusan fogalmazott ezzel kapcsolatban. “Tudjuk, hogy a Forma-1-ben csak a Mercedesszel és a Ferrarival lehet nyerni.”

“Valószínűleg a Ferrari a legjobb csapat, de utána kell járnunk, milyen lehetőségeink vannak. Augusztusban vagy szeptemberben már tisztább lesz a kép.”

Fernando Alonso korábban azt mondta, érdekes átigazolási szezon jön, amelyben a vártnál több lesz a mozgás. És hogy vele mi lesz? “Marchionne? Nincs mit mondanom. Flavio? Nincs mit mondanom. És olvastam még mást is ma – nincs mit mondanom” – fogalmazott Alonso a jövőjével kapcsolatos találgatásokra reagálva.