A Saubertől három héttel ezelőtt, az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt távozott az alakulatot 2012 óta irányító csapatfőnök, Monisha Kaltenborn, miután nem értett egyet a tavaly nyáron érkezett tulajdonos, a Longbow Finance elképzeléseivel.

A svájci alakulatnál most mutatták be az utódot, az új csapatfőnök a sajtóban már korábban megjelent találgatásoknak megfelelően az alsóbb kategóriákban szupersikeres ART Grand Prix alapító-főnöke, a tavaly a Renault F1-es csapatát is vezető Frederic Vasseur lett, a hétvégi Brit Nagydíjon már munkába is áll a szakember.

“Büszke vagyok, hogy a Sauberhez csatlakozhatok, szeretnék köszönetet mondani a csapat tulajdonosainak a belém vetett bizalomért! Lenyűgözött a hinwili infrastruktúra és a dolgozók tehetsége és ambíciója. Alig várom, hogy a tapasztalataimmal én is hozzájárulhassak a munkához és a megfelelő irányba tereljem a dolgozók munkáját. Meggyőződésem, hogy együtt nagy célokat érhetünk el” – magyarázta Vasseur.

“Alig várom, hogy munkához lássunk a pilótákkal, a mérnökökkel, a dolgozókkal. Remélem, hogy hozzájárulhatok a csapat fejlődésének új szakaszához” – tette hozzá.

F1: Bemutatták a Sauber új csapatfőnökét 1

A tavalyi Ferrari-motort használó Sauber idén a svéd Marcus Ericssonnal és a német Pascal Wehrleinnal vesz részt a bajnokságban, az utóbbi versenyző barcelonai és bakui eredményeinek köszönhetően 5 ponttal a konstruktőri verseny 9. helyén állnak a McLaren előtt.

Az új, egyértelműen kompetens főnök érkezése pozitív fejlemény, azonban kevésbé jó hírek is érkeztek a Sauberről: német sajtóértesülés szerint a Honda felmondani készül az áprilisban megkötött 2018-ra szóló motorszállítási szerződését.