Április végén jelentették be, hogy a 2015-ben a McLaren kizárólagos gyári partnereként visszatért Honda 2018-tól a Saubernek (is?) szállít majd motorokat.

A német Bild úgy tudja, mégsem lesz így, ugyanis a japán gyártónál úgy döntöttek, szerződést bontanak, mert a Hondának nagyon nem tetszik, ami a svájci csapatnál történt és történik mostanában (a tulajdonos, a svéd hátterű Longbow elküldte a csapatfőnököt és más posztokon is személycserék zajlottak-zajlanak).

Ha igaz a hír, nagy kérdés, hogy látjuk-e egyáltalán a Hondát a Forma-1-ben a jövő évben, hiszen pillanatnyilag igen valószínűnek tűnik, hogy a McLaren is ejti a partnert. Nem lehet kizárni, hogy erről már biztosat tudnak a Hondánál, a Saubertől pedig egyszerűen ilyen-olyan ürüggyel szabadulnak, hogy teljes egészében távozzanak az F1-ből a projekt kudarca miatt.

A Sauber idén a Ferrari 2016-os erőforrásaival versenyez, és ha igaz a hondás hír, valószínűleg maradnak is az olaszokkal, hiszen a hinwili alakulat hosszú-hosszú ideje maranellói kliens.