Az Osztrák Nagydíjon aratott futamgyőzelmével Valtteri Bottas felzárkózott a bajnokság éllovasaihoz, hátránya 35 pont a 171 ponttal vezető ferraris Sebastian Vettelhez képest, saját mercedeses csapattársától, Lewis Hamiltontól (151 pont) pedig csak 15 egységre áll.

A finn ezzel együtt nem akar a világbajnoki címre gondolni, elődjéhez, Nico Rosberghez hasonlóan hétvégéről hétvégére akar haladni:

“Nem akarok nagy ügyet csinálni ebből. A bajnokság elején járunk még, több mint a fele hátravan, borzasztó sok pontot lehet még szerezni” – mondta a finn.

“Ennél a csapatnál minden egyes futamon fejlődök, úgy érzem, hétvégéről hétvégére javulok, még ha voltak is peches versenyeim. Persze a többiek is haladnak, az idény hosszú, de naná, hogy ott akarok lenni a bajnoki küzdelemben!”

“Az az igazság, hogy a bajnoki cím megnyeréséhez minden egyes hétvégéből ki kell hozni a maximumot, hozni kell a lehető legtöbb pontot, egyenletesen kell teljesíteni, és ha lehetséges a győzelem, győzni kell. Attól, hogy a bajnoki címet helyezzük a középpontba, még semmi sem változik. Akkor is futamról futamra kell haladni, vagyis igazából edzésről edzésre, körről körre. Így megy ez. Persze azt is tudom, hogy a pontjaimmal még jó ideig versenyben leszek, és ez jó érzés.”