A rajtnál fantasztikus reakcióidőt mutatva aratott rajt-cél győzelmet a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon. Sebastian Vettel végig követte, de megtámadni nem tudta, pedig az utolsó két körön már DRS-távolságban volt a rongyos gumikon haladó mercedesest. A finn ezzel megszerezte pályafutása második győzelmét.

A harmadik helyet Daniel Ricciardo szerezte meg, aki még a rajtnál előzte meg Kimi Räikkönnent. Az ausztrál elégedett lehet, hiszen megvédte a dobogót a versenyen a nyolcadik helyről a negyedikig kapaszkodó Lewis Hamiltontól.

Kimi Räikkönnen ismét harmatos versenyt futott, két helyet bukott a rajtnál, egyet visszaszerzett a pályán, majd Hamilton a kerékcserénél megelőzte. Romain Grosjean hatodik helye a francia idei legjobbja. A Williams-csapat is örülhet, mindkét autójuk pontot szerzett, pedig a 17-18. helyről rajtoltak. Alonso az első kanyarban kiesett egy ütközésben.

A futamon alapvetően nem sok minden történt, de a gumik kopása, Hamilton többiekétől eltérő stratégiája feszültté tette a hajrát.

A verseny után Vettel 20 ponttal áll Hamilton előtt a bajnokságban (171 vs. 151 egység), míg a győztes Bottas 15 pontra közelítette meg csapattársát (136 pont).

A részletes futambeszámoló itt olvasható

F1: Bottas nyerte az alpesi gumicsatát 1