A Toro Rossónál 2015-ben bemutatkozott Carlos Sainz az elmúlt egy-két évben jó néhányszor jelezte már, hogy szeretne fellépni az energiaital-gyártó nagyobbik csapatához, de ha oda nem mehet, máshol akar versenyképes ülést szerezni.

A 22 éves spanyol az Osztrák Nagydíj csütörtöki sajtónapján újra erről beszélt, azt mondta, “valószínűtlen”, hogy 2018-ban is a Toro Rossóban üljön, és minden lehetőségre nyitott lesz.

A Red Bull főnökei, Christian Horner, Helmut Marko és a Toro Rossót vezető Franz Tost is elég rossz néven vette Sainz szavait, pénteken keményen visszaszóltak neki, helyretették a spanyolt és hangsúlyozták, hogy 2018-ra is le van kötve a pilóta, különben is nem ő, hanem a Red Bull dönt a szerződésekről.

Péntek estére Sainz kicsit finomított:

“Eléggé fel lett fújva ez a dolog. Szerintem semmi rendkívülit ne mondtam csütörtökön. Ambiciózus versenyzőként egyértelműen első számú célom, hogy a Red Bull pilótája legyek és velük küzdhessek a dobogós helyekért. Mindent nekik köszönhetek. A Forma-1-ben pillanatnyilag mindent a Toro Rossónak, az ottani embereknek köszönhetek, de vannak ambícióim, méghozzá az, hogy Red Bull-versenyző legyek. Remélhetőleg előbb, mint utóbb. A valószínűtlen szó talán többféleképp is értelmezhető, de én úgy értettem, hogy furcsa lenne, ha egy negyedik idényt is a Toro Rossónál töltenék” – magyarázta a brit Sky Sportsnak.

A kérdésre, hogy beszél-e majd a főnökökkel, így felelt:

“Persze, fogok. Számomra nem gond beszélni velük, ugyanis csakis pozitív dolgokat mondhatok a Red Bullról, a Red Bull iránti elkötelezettségemről, Red Bull-os karriert szeretnék. Nincs mit szégyellnem, elég egyértelműen fogalmaztam.”

Sainz számára a fő tanulság az, hogy a sajtót érdemes lesz kihagyni, ha a jövőjéről van szó:

“Látom már, mi és hogyan alakult. Egy kicsit meglepett, ha szabad így fogalmaznom. De néha van ilyen a Forma-1-ben, tanulni fogok belőle és mostantól inkább zárt ajtók mögött intézem az ilyesmit.”