A Red Bull-nevelésű Carlos Sainz 2015-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, és miután tavaly tavasszal csapattársát, Max Verstappent léptették elő a Red Bull Racinghez, ő azóta is az energiaital-gyártó kisebbik csapatánál vezet.

A 22 éves spanyolt tavaly hívta a Renault, de a Red Bul nem engedte el, de Sainz neve felmerült már a Ferrarival, a Mercedesszel és a McLarennel kapcsolatban is. Mivel az továbbra is valószínűtlennek tűnik, hogy a Red Bullnál üresedés legyen 2018-ra, Sainz bármire nyitott, hogy szabadulhasson a Toro Rossótól, mondta el az Osztrák Nagydíj előtt:

“Hosszú még az idény, pletykák pedig mindig. Az első számú célom, hogy jövőre a Red Bullnál legyek és a dobogós helyekért, győzelmekért küzdjek, amilyen eredményekre képesek lesznek. Ezért fogok hajtani. Ha ez nem jöhet össze, a negyedik Toro Rossó-s idény valószínűtlen, nyitott leszek minden lehetőségre.”

“Egyértelműen készen állok, hogy előrébb lépjek a pályámon, kész vagyok. Egyetlen ajtót sem zárok be. Meglátjuk.”

F1: Sainz nem marad a Toro Rossónál 1

“De korai még ez az egész, nem tudom, mi lesz jövőre. Dübörög a silly season. Szórakoztató, de számomra a legszórakoztatóbb az, ha olyan jól teljesítek a pályán, mint eddig. Az a dolgom, hogy a lehető leggyorsabban vezessem az autót. Magabiztos vagyok, jól érzem magam a csapatnál és eddig minden célba érésem pontot hozz. 11-gyel több pontom van, mint tavaly ugyanilyenkor, eddig minden pozitív, csak így kell folytatnom.”

A Toro Rossónál 2015-ben egymás mellett versenyző Sainzot és Verstappent megkérdezték, milyen lenne újra csapatársaknak lenni.

“Én nagyon élveztem akkor, nem bánnám, ha újra így lenne” – mondta Sainz.

Verstappen így felelt: “Egyértelműen jó verseny volt közöttünk, én pedig szeretem a versenyt. Nem tudom, melyik szerződés mit tartalmaz, de majd meglátjuk. Biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb mindketten versenyképes autóban ülünk majd, csak azt nem tudom, melyik csapatnál!”

Elvittük a Suzukit Európa legmagasabb pontjára. Izgalmas volt. Nézd meg a képeinket! Kattints!

F1: Sainz nem marad a Toro Rossónál 2