A Saubertől bő két hete, az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt menesztette 2012 óta szolgáló csapatfőnökét, Monisha Kaltenbornt, miután az indiai-osztrák vezető nem értett egyet a az alakulathoz tavaly nyáron érkezett új tulajdonossal.

A csapatfőnökök idény közbeni cseréje finoman szólva sem előnyös, úgy pedig még kevésbé, ha az utódot az előzőt vezető kirúgása után kezdik csak keresgélni. A Sauberrel Kaltenborn távozása után hírbe hozták az egykori Jordan-, Midland-, Force India- és HRT-főnököt, Colin Kollest, majd úgy hírlett, az Osztrák Nagydíjra bejelenthetik a tavaly a Renault-t vezető Frederic Vasseur kinevezését, nem történt ilyesmi.

A Saubert ezen a hétvégén is a technikai főnök Jörg Zander és a csapatigazgató Beat Zehnder irányítja, az utóbbit pénteken meg is kérdezték, mikor ér véget az interregnum, ki lesz az új csapatfőnök. Így felelt:

“Nem tudom megmondani, ugyanis még mindig több jelölttel tárgyalunk. Amint lesz bejelenteni valónk, be is jelentjük. Csak két hete nincs velünk Monisha. Mindent kézben tartunk. Pillanatnyilag nem nagy ügy, nincsenek azonnali döntést igénylő ügyek” – magyarázta, hozzátéve, hogy szerinte a 2018-as idényre sem lesz hatása a mostani helyzetnek.

“Ha fél év múlva se lesz csapatfőnökünk, az már gond lehet. De egyelőre minden rendben működik, mennek a dolgok.”