A Saubertől jó két héttel ezelőtt távozott a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn, aki a pletykák szerint azért került szembe a svéd hátterű tulajdonos Longbow-val, mert nem volt hajlandó előnyben részesíteni Marcus Ericssont Pascal Wehrleinnal szemben.

Wehrlein, aki nem is tagadta, hogy Kaltenborn személyében igen fontos támogatót veszített, azt mondja, érezhetően megváltozott az atmoszféra a hinwili alakulatnál:

“Egyelőre nincs még új csapatfőnökünk. Más ez most, Monisha nélkül, de ez van. Egyszerűen igyekszem a lehető leggyorsabban vezetni. Új, érezhetően más most a hangulat a csapatnál, de ahogy Bakuban, itt is igyekszem a maximumot hozni” – magyarázta a német.

F1: Más szelek fújnak a Saubernél 1

A Saubernél az augusztus eleji, hungaroringi teszten a Forma-2-es svéd ifjonc, Gustav Malja vezet majd, a “svédesedés” miatt nem légből kapott feltételezés, hogy Wehrlein 2018-ra kipottyan a svájci alakulattól, de ő maga egyelőre nem fél ettől:

“Jól érzem magam itt és már pontokat is hoztam. A tavalyi évhez képest sikerült előrébb lépnem, de a jövőmről úgyis a Mercedes dönt. Ők mondják meg, mi lesz velem jövőre.”