Bár előbb a gyújtógyertyával, később pedig az első szárnnyal voltak gondjai, Lewis Hamilton a Forma-1-es Osztrák Nagydíj második edzésén tovább tudott gyorsulni, így másodszorra is ő zárt az élen a Red Bull Ringen, délelőtti idejéből fél másodpercet faragva újabb pályarekordot autózott.

F1: A második edzést is behúzta Hamilton 1

A második helyen, 147 ezredes hátránnyal a bajnoki éllovas Sebastian Vettel zárt, reményt adva a Ferrarinak a hétvége folytatására. A németet a másik mercis, Valtteri Bottas követte, a finnek szintén akadt gondja, a kvalifikációs szimulációján a 6-os kanyarban kipördült, nem sokon múlott, hogy a gumifalhoz vágja az autót, de megúszta.

A Red Bull-pilóták, Max Verstappen és Daniel Ricciardo a hazai pályán a biztató 4-5.  időt autózták délután, kényelmes előnnyel végeztek a másik Ferrariban ülő Kimi Räikkönen előtt.

F1: A második edzést is behúzta Hamilton 2

A top10 második felébe felért mindkét Haas, Kevin Magnussen egészen a 7. helyig kapaszkodott, úgy tűnik, fekszik az autónak alpesi pálya. Fernando Alonso szintén az első tízbe juttatta a McLarent, igaz, a vége felé húzós pillanatokat élt át, amikor a 6-os kanyarban a kavicságyba sodródott, majd onnan kiérve a füvön megforgott.

Nem csak Bottasnak és Alonsónak voltak kalandjai, az elfékezések, kicsúszások végig jellemzőek voltak, itt-ott röpködtek az autókról a karbondarabok, a Toro Rossó-s Carlos Sainz pedig szét is törte a padlólemezét, amikor a szélesen vett kanyar után a célegyenesre visszatérőben felakadt a járgány alja a betonszegélyen.

F1: A második edzést is behúzta Hamilton 3

A Toro Rosso délutánját Danyiil Kvjat műszaki problémái tetézték, az orosz versenyző nem sokkal a leintés előtt füstölgő, majd a garázs előtt kigyulladó fékekkel fejezte be a körözést.

A Saubernél valami nagyon nem volt rendben, pilótáik tök utolsóként, a 18. Jolyon Palmertől is több mint egy másodperces lemaradással zárták az edzést.

F1: A második edzést is behúzta Hamilton 4