A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem titkolta, hogy középtávon tovább szeretné bővíteni a versenynaptárt, akár 25 futamig, és eddig úgy tűnt, hogy ebben a sportág irányítását januárban átvett új tulajdonos, a Liberty Media sem kíván új irányt szabni.

Bár vannak támogatói az ötletnek, a csapatok és pilóták jelentős része úgy véli, a 25 fordulós szezon egyszerűen túl sok, az emberek nem bírnák a munkát.

A Forma-1 élén Ecclestone-t váltó Chase Carey most tisztázta, hogy nem céljuk a 25-ös futamszám:

“Sosem mondtuk ezt. Csakis a több futam lehetőségéről beszéltünk, egyebek mellett egy további USA-beli versenyről New Yorkban, esetleg Miamiban. De 25, 23 vagy 22 futam pillanatnyilag nem realitás, nem téma. Jelenleg arra koncentrálunk, hogy a 21 futamunkat igazán nagyszerű eseménnyé tegyük, hogy abból hozzunk ki még többet, amink van, és hogy a nézők kerüljenek a középpontba” – magyarázta az amerikai üzletember.

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko a napokban így beszélt a 25 futamos szezon lehetőségéről:

“25 futam is lehetséges, de azzal eljutnánk oda, hogy két, egymást váltó csapatra lenne szükség. De nekünk nem a futamok száma a lényeg. Mi a versenyzőket és nem a mérnököket szeretnénk a középpontban látni, a motorok dominanciájának véget kell vetni. Mi azt akarjuk látni, hogy Verstappen küzd Hamilton és Vettel ellen, nem azt akarjuk hallgatni, hogy a mérnökök a rádión utasítják a pilótákat az üzemanyag-spórolásra vagy arra, melyik motorüzemmódot használják.”

Elvittük a Suzukit Európa legmagasabb pontjára. Izgalmas volt. Nézd meg a képeinket! Kattints!

F1: Nem terveznek 25 futamos naptárt 1