Az idén igen versenyképes Force India pilótái az elmúlt két futamon konfliktusba kerültek: Kanadában a 4. helyen haladó Sergio Perez többszöri kérés után sem engedte el az elvileg jobb stratégián lévő Esteban Ocont, így a potenciális 3-4. hely helyett be kellett érniük az 5-6. pozícióval, míg a kaotikus bakui utcai versenyen a kettős győzelem is a pakliban volt, de Ocon nekiütközött Pereznek, így a mexikói végül kiesett, a francia pedig csak a 6. lett.

A csapatigazgató, Otmar Szafnauer a Motorsport.comnak azt mondja, nem érdemes felfújni a történteket, az incidensek nem valami nagyobb probléma tünetei, mindössze Ocon tapasztalatlanságáról van szó:

“Szerintem Kanadában nem volt gond, a versenyzőkkel semmi probléma nem volt. Bakuban egyértelműen baj volt, de szerintem Estebannak csak több tapasztalatot kell gyűjtenie. Fiatal, kevés Forma-1-es versenye volt még, de minden ilyen esetből tanul a pilóta. Egyszerűen csak tanulnia kell, ilyen egyszerű ez. Hülkenbergnek (Ocon elődje) 110-120 F1-es futama volt már, Estebannak kevesebb mint 20.”

Szafnauer szerint a tapasztalt Perez nem keményített be csak azért, mert fenyegetve érzi magát az ifjonc miatt, a versenyzők viszonya továbbra is jó:

“Ugyanúgy viselkedik, mint amikor Hülkenberg volt a csapattársa. Nagyszerű versenyző, és minél jobban szorongatja Esteban, annál jobban teljesít ő is. Esteban profin viselkedik, könnyű vele kijönni, jó a viszonyuk. Egyszerűen csak arra kell vigyáznunk, hogy ne ütközzenek, ennyi. Én magam is versenyeztem, tudom, hogy az autóban ülve előfordul az ilyesmi. Az ember nem akar engedni a másiknak, aztán elgurul a gyógyszer.”

Elvittük a Suzukit Európa legmagasabb pontjára. Izgalmas volt. Nézd meg a képeinket! Kattints!

F1: Ütközik az ifjonc? Majd tanul belőle! 1