Verstappen tavaly rögtön megnyerte pályafutása első futamát a Red Bullnál, azóta további hét dobogós helyet szerzett. “Max nagyon fiatal, és fogalma sincs, mennyi mindent tanul még erről a sportról” – mondta Webber.

“Ez bizonyos értelemben ijesztő dolog. Még mindig csak a kirakós összerakásánál tart, van néhány dolog, amiben előreléphet. De fenomenális tehetség, és nagyon ég benne a tűz.”

Verstappen eddigi idénye csalódás, a futamok felét fel kellett adnia, miközben csapattársa, Daniel Ricciardo Bakuban megszerezte a Red Bull első idei győzelmét.

Az idén a Red Bull tette meg a legkevesebb versenykört, mindössze 685-öt a Force India 956-jával szemben. Mivel a műszaki hibák főleg Verstappent sújtották, Ricciardo előnye 47 pont a hollanddal szemben.

“Max jelenleg nagyon frusztrált” – vélekedett Christian Horner csapatfőnök. “Ennek alapja, hogy a csapattársa gyűjtögeti a dobogókat, és már győzelme is van. De ez nem a csapat hibája.”

“Volt néhány kemény versenye, ahol nem neki kedvezően alakultak a dolgok, de van egy olyan érzésem, hogy hamarosan jön a nagy eredmény. Balszerencsés időszakon van túl, de ez fordulni fog, mindig így történik.”