A Forma-1 kereskedelmi jogainak felvásárlását idén januárban zárta le az amerikai Liberty Media, az üzlet megkötése után pedig első dolguk volt meneszteni a sportágat előtte három és fél évtizeden át irányító Bernie Ecclestone-t.

A Forma-1 uraként emlegetett 86 éves angol munkáját egy triumvirátus – Chase Carey vezérigazgató, Sean Bratches marketingvezér és Ross Brawn sportigazgató – vette át, a Liberty pedig máris számos újítást vezetett be, elsősorban az F1 közönség felé való nyitása terén, de mennek tovább is, a sportágat keretbe foglaló szerződések 2020-as lejárása után a pénzek igazságosabb elosztását is szeretnék megvalósítani.

Az ezekben a kérdésekben konzervatív, épp ellentétes nézeteket valló Ecclestone egy friss interjúban mégis elismerte a Liberty tevékenységét:

“Kidobtak, hogy valaki más jobb munkát végezzen, és meggyőződésem, hogy ha most visszamennék, nem is tudnék olyan jó munkát végezni, mint ők fognak. Szóval nem kéne visszatérnem” – mondta a Claire Balding Show-ban a matuzsálem, újra felemlegetve azért, hogy mennyire kellemetlen meglepetés volt számára, hogy elküldték.

“Nem álltam rá készen, ugyanis mielőtt aláírtak volna mindent, megkértek, hogy maradjak majd még három évig, szóval eléggé megdöbbentett, amikor lemondásra kértek. Az illető, aki most az én munkámat végzi (Carey – a szerk.), azt mondta, mondjak le, mert ő akarja a posztomat. Mondtam, hogy rendben, megvették az autót, szóval vezessék csak.”