A Brazil Nagydíj jövője jó ideje bizonytalan, mivel a versenynek otthont adó Sao Paulo nem szeretne többet költeni az F1-re, szabadulna az interlagosi pályától. Az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media a sportág éléről az év elején leváltott Bernie Ecclestone-t kérte meg, hogy tárgyalja meg a szerződéshosszabbítást, de egyelőre nincs eredmény.

A futam főszervezője, a magyar Rohonyi Tamás a brazil UOL Esportének azt mondta, 2020-ig biztosan lesz verseny Sao Paulóban:

“A szerződésen nem lehet változtatni. 2020 után, ha magánkézbe kerül a pálya, az új tulajdonostól függ, hogyan tovább. De szerintem a polgármester tisztában van vele, hogy a versenypálya elvesztése a motorsport végét jelentené ebben az országban.”

Ebben ugyanakkor Rohonyi sem lehet biztos, hiszen a Brazil Nagydíjnak 1978-ban, majd 1981-89 között otthont adó Rio de Janeiro is érdeklődik a Forma-1-es rendezés iránt:

“Rio polgármestere, sőt az elmúlt 20 év összes riói polgármestere szerette volna, ha visszamegyünk. Azonban a szerződések miatt erről jelenleg nem is tárgyalhatunk. Ha lehetőség adódik majd rá, akkor biztosan beszélünk róla.”

Kérdés ugyanakkor, hogy hova térne vissza a száguldó cirkusz, hiszen a riói F1-es pályát (Jacarepaguá) a 2016-os nyári olimpiára lebontották, helyére más épült.