Az eset már csak azért is különösen szerencsétlen volt, mert a káoszfutammá vált versenyen a csapatnak jó esélye lett volna akár a győzelemre is, az ütközés miatt azonban még dobogós helyet sem sikerült szerezni.

A Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer szerint mindkét pilótával elbeszélgetnek majd, mert átléptek egy határt.

“A legrosszabb dolog, amit egy pilóta tehet, ha nekimegy a csapattársának” – mondta Szafnauer. “Ezzel más csapatok ölébe hullik olyan esély, amit nem kaphatnának meg.”

“Trükkös volt a helyzet, mert városi pályáról van szó. Máshol Checo arrébb tudott volna menni egy kicsit, és minden rendben lett volna. De ott volt a fal.”

“Profi módon fogjuk ezt átbeszélni, mindkét versenyzőnkkel leülünk, és elmondjuk nekik, hogy ez elfogadhatatlan. Egyszerűen nem mehetünk neki egymásnak. Meg fogják érteni, intelligens srácok.”

Szafnauer még nem elemezte részletesen az esetet, 50/50 vagy 55/45 arányban látja vétkesnek a pilótáit. Abban viszont nem biztos, hogy nyerhetett volna a csapat. “Először én is úgy gondoltam, de most már nem így látom. De a második vagy harmadik hely benne lett volna a versenyben.”