Az annak idején Lewis Hamilton McLarentől a Mercedeshez való szerződését exkluzívan megjósoló Eddie Jordan nem olyan rég bedobta, hogy a német márka 2017 végén elhagyja a Forma-1-et.

A Mercedes motorsport- és F1-es csapatfőnöke, Toto Wolff akkor gyorsan “egy ember csintalan spekulációjának” minősítette a felvetést, de Jordan a brit Channel 4 bakui időmérő előtt leadott műsorában újra elhozta a témát.

A csapattulajdonosból szakkommentátorrá lett ír azt mondta, hogy a Mercedes-Benz igazgatótanácsa már döntött a kiszállásról, a brackley-i csapatot eladják 2018 végén, a főszponzor Petronas és egy másik fontos támogató, az UBS pedig szintén távozik a Forma-1-ből az év végén.

Wolff újra reagált, de most már egyáltalán nem találja mókásnak, hogy ezzel kell foglalkoznia:

“Szívesen elmókázok Eddie-vel, de részemről véget ér a nevetés, ha jövőjükért aggódó 1500 dolgozónkon csattan a vicc. Egy vele közös interjúban már mondtam, hogy számomra ez komoly dolog, nem szállunk ki az F1-ből, egyik szponzorunk sem távozik, nagyon is elégedettek vagyunk a helyzetünkkel. Eddie befejezhetné a pletykák, kamuhírek terjesztését!”

F1: Megint a Mercedes kiszállása a téma 1

A Mercedesnek – a többi csapathoz hasonlóan – 2020-ig szóló szerződése van a Forma-1-es részvételre, ugyanakkor az is tény, hogy Malajziában kiábrándultak az F1-ből, idén rendezik az utolsó futamot, így nem lenne meglepő, ha minden fogadkozás ellenére előbb-utóbb az állami olajtársaság Petronas is kiszállna.

Jordan a Hamilton átszerződése mellett az elsők között dobta be azt is, hogy a McLaren Hondától való válásra és a Mercedeshez való visszatérésre készül, akkor, amikor még mindenki legyintett a dologra, mára viszont nyílt titok, hogy hogy komoly esély van erre.