Fernando Alonso mclaren-hondás szerződése 2017 végén lejár, az elmúlt két és fél év küszködései után pedig igen valószínűtlen, hogy hosszabbítana.

A spanyol 2018-tól győzni szeretne, “biztosra akar menni”, azaz versenyképes csapatnál keres ülést. A kétszeres világbajnok korábban arról beszélt, hogy a Red Bull-lal nem igazán számol, de a héten arra utalt, hogy váratlan mozgások is lehetnek a pilótapiacon. A Red Bull mindkét versenyzőjét, Daniel Ricciardót és Max Verstappent is hírbe hozták már a Ferrarival, akár rájuk is gondolhatott Alonso.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a hétvégén Bakuban újra leszögezte, hogy az ő pilótáik nem mennek sehova:

“Az egyetlen pilótánk, akinek záradékai voltak, Vettel volt. Sem én, sem a csapat bármely másik tagja nem kétli, hogy mindketten velünk lesznek a jövő évben is. Utánpótlásszerződésük van, míg Seb a második bajnoki címe után újra tudta tárgyalni a szerződését és került bele eredményre vonatkozó kitétel, ezt tudta kihasználni, amikor Fernando lelépett a Ferraritól. A mostani pilótáknak nincs ilyen kibúvója.”

Horner hozzátette, hogy a Red Bullnál amúgy is a saját sztárok nevelése a cél:

“Nem illeszkedik a filozófiánkhoz, hogy fiatalokba fektetünk, versenyzőket nevelünk, aztán korábbi világbajnokot veszünk. Kár, hogy Fernando nem versenyképes, de a Red Bullnál nincs hely számára.”