Nico Rosberg 2016 végi, váratlan visszavonulása után a Mercedes a Williamstől átcsábított Valtteri Bottasszal pótolta a világbajnokot, a finn azonban csak 2017-re kapott szerződést, egyelőre nem tudni, maradhat-e a csapatnál. Az alakulat főnöke, Toto Wolff a héten azt mondta, “kényelmetlen” helyzetben van Bottas:

“Természetesen kényelmetlen helyzet ez, nyomással jár számára. Amikor úgy döntöttünk, ajánlatot teszünk Valtterinek, ő is tudta, hogy kivárunk majd a folytatásról szóló döntéssel, ugyanis 2018-ra nyitottabb lesz a pilótapiac. Ezért nem is fogjuk elkapkodni a döntést, de folytatjuk a közös munkát, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. A csapat álláspontja szerint összességében jó munkát végzett eddig” – mondta a hét elején a csapatfőnök.

Bakuban csütörtökön megkérdezték Bottast, mit gondol Wolff szavairól, a finn így reagált:

“Nem érzem magam kényelmetlenül, mert minden Forma-1-es idényemben hasonló helyzetben voltam. Tavaly ilyenkor sem tudtam, mi lesz velem a következő évben. Szóval számomra ez normális helyzet.”

A kérdésre, hogy a Mercedes mondott-e neki határidőt, így felelt: “Tudom, hogy van ütemterv arra, mikor akarják rendezni a dolgokat, de ez bizalmas dolog. Egyelőre nem sürgős a dolog.”

Hamilton: Bottas kiérdemelte a hosszabbítást 1

Szintén Bakuban Hamilton arról beszélt, hogy szerinte új csapattársa megérdemelné a hosszabbítást.

“Kiérdemelte a helyét és még javulni fog. Nagyszerű munkát végzett az első évében ennél a csapatnál és már futamot nyert. Csakis javulni fog, ha lehetőséget kap rá. Valtteri kisugárzása harmóniát hozott a csapathoz, a gyárba is mindig jó hangulatot hoz, amit mindenki nagyon szeret.”