A szerdán röppent fel, majd estére a csapat is megerősítette, hogy a Sauber főnöke, Monisha Kaltenborn azonnali hatállyal távozott a hinwili alakulat vezérigazgatói posztjáról. A versenyzőket

“Nagyon hirtelen történt minden az elmúlt 48 órában. De bíznunk kell abban, hogy a tulajdonosok tudják, mit tesznek és hogy jó terveik vannak a jövőt illetően” – nyilatkozta Marcus Ericsson.

“Nagyon meglepett a dolog, kedden hallottam csak róla, váratlanul ért” – mondta a másik versenyző, Pascal Wehrlein.

Bár a csapat tulajdonosa, a svéd hátterű Longbow határozottan visszautasította a híresztelést, több forrás is úgy tudja Kaltenbornnak azért kellett mennie, mert a kérésük ellenére nem volt hajlandó Ericssont előnyben részesíteni Wehrleinnal szemben.

“Ez a legkevésbé sem igaz. Nagyon méltánytalan ez a híresztelés a Sauber-csapat összes tagjával szemben. A srácok éjt nappallá téve dolgoznak mind a pályán, mind a gyárban, hogy újra sikeresség tegyék a csapatot, méghozzá mindkét autóval, mindkét pilótával. Számomra és Pascal számára is világos, hogy nem ez a helyzet. Mindketten ugyanolyan technikát és elbánást kapunk. Ez mindig is így volt és így is lesz ennél a csapatnál” – reagált Ericsson.

Wehrlein már nem cáfolt ilyen határozottan: “Sajnálom, de ezt nem szeretném kommentálni.”

A kérdésre, hogy mindent megkapott-e a csapattól, így felelt a német: “Szeretem már pár pontot, kétszer is bejutottam a Q2-be, szóval igyekszem a maximumot kihozni abból, ami a rendelkezésemre áll. Ez a munkám.”

Amikor Ericssont szembesítették Wehrlein válaszával, így reagált: “Ó, hát rendben, Én biztos voltam benne, hogy ő is ugyanúgy érez, mint én.”

F1: Sokkolta a pilótákat a főnök elvesztése 1

Ericsson még nem beszélt Kaltenbornnal a távozása óta, Wehrlein elmondta, hogy őt kedden tájékoztatta a főnöknő:

“Kedd este beszéltem Monishával, ő hívott, hogy elmondja, mi van, nagyon meglepett. Mondhatjuk, hogy fontos támogatót veszítettem a személyében, nagyon segített, nagyszerű volt a kapcsolatunk, és a jövőben is az marad. Monishával közel álltunk egymáshoz, a sérülés idején is segített, ezért nagyon hálás vagyok neki, ezt sosem fejeltem el.”

A hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjon a technikai főnök Jörg Zander és a csapatigazgató Beat Zehnder vezeti az alakulatot, de a német Bild szerint ez csakis ideiglenes megoldás, a Longbow hamarosan az egykori Jordan-, Midland- és HRT-főnököt, az elmúlt időszakban a saját LMP1-es csapatát igazgató Colin Kollest nevezi ki a Sauber élére.