Bár Oroszországban és főképp Monacóban gyengén szerepelt, Lewis Hamilton idén négy pole-t gyűjtött, három futamot nyert, mindössze 12 pontos lemaradással üldözi a jelenlegi bajnoki éllovas Sebastian Vettelt.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint az angol pilóta sosem volt még ennyire összeszedett, amióta náluk versenyez:

“Lewis az elmúlt öt évben látott legjobb formájában van. Nem is csak azért, mert nagyszerű hétvégéje volt Montrealban, hanem mert a nehezebb napokat is nagyon jól kezeli. Ez jellemző a legjobbakra. Amikor rosszul alakulnak a dolgok, képesek gyorsan továbblépni és újra a maximumot kihozni a lehetőségeikből.”

Wolff az év elején Nico Rosberg helyére szerződtetett Valtteri Bottast is dicsérte, miután a finn idén folyamatosan az első háromba kvalifikált, hozott egy-egy pole-t és futamgyőzelmet, és 93 pontjával a bajnokság 3. helyén áll.

“Valtteri nagyon jó pozícióban van. Senki sem gondolná, hogy csak ezen a télen, az utolsó pillanatban került a csapathoz, hét versenyhétvége alatt minden várakozást felülmúlt. Pole-t szerzett, futamot nyert, és mind szombatonként, mind vasárnaponként kihívást jelent Lewis számára. Csak annyi a dolga, hogy minden hétvégét jól összerakjon, és nekem kétségem sincs felőle, hogy menni fog neki.”