Fernando Alonso pályafutása során jó néhányszor szerződött már rosszkor rossz helyre, sokkal több bajnoki címe is lehetne, ha okosabban és/vagy szerencsésebben dönt.

Miután a 2007-ben egy idény után búcsút intett a McLarennek – hogy aztán 2015-ben visszatérjen és a mai napig küszködjön –, volt csapatához, a Renault-hoz menekült. 200-ban hívta a Red Bull, de nem ment, és mint most kiderült, 2009-re a végül a konstruktőri és Jenson Buttonnal az egyéni bajnoki címet is behúzó Brawnnál is vezethetett volna.

Az egykori Honda-, majd Brawn-fejes, Nick Fry egy friss interjúban így nyilatkozott:

“Fernando Alonsónak Nick Fry és Ross Brawn csapatánál kellett volna vezetnie 2009-ben. Ha meglépte volna, ma négyszeres világbajnok lehetne. Fernando Alonso az F1 egyik nagy eltékozolt tehetsége. Ha jobb döntéseket hozott volna, sokkal jobb eredményei lennének” – mondta az angol.

F1: Alonso 2009-ben kihagyta a bajnoki autót 1

Alonso a két átmeneti renault-s év után 2010-re a Ferrarihoz ment, ahol öt év alatt sem sikerült bajnoki címet nyernie – igaz, háromszor lett második –, majd jött a McLaren-Honda.

A Brawn 2009-ben tündérmesét írt, majd a 2010-től Mercedesként működött tovább. Alonso a Red Bull-lal is jól járt volna, hiszen már 2009-től futamokat nyert a csapat, 2010-től pedig zsinórban négyszer két címet szereztek, mielőtt 2014-től a Mercedes dominanciája következett.