A 2016 végén friss világbajnokként váratlanul visszavonult Nico Rosberg helyére a Mercedes a Williamstől átigazolt Valtteri Bottast ültette, aki eddig egy pole-t és a futamgyőzelmet hozott a csapatnak, miközben Lewis Hamilton négy pole-t és három győzelmet gyűjtött.

Bár Bottas egyelőre inkább jó másodhegedűsnek látszik, ő úgy véli, pariban van Hamiltonnal:

“Szerintem nagyon közel vagyunk, nem látok különbséget. Hiszek magamban. Ő tapasztaltabb, sokkal régebben van a csapatnál, de semmi akadályát nem látom, hogy mindig egyenlő ellenfele legyek. Szerintem lehetséges. Tudom, hogy képes vagyok futamot nyerni, már bizonyítottam, pole-t is szereztem már, szóval bármikor lehetséges. Persze Lewis ellen nem könnyű, de épp ezért nagy motivációt jelent, hogy legyőzzem őt. Nagyszerű viszonyítási pont.”

Bottas csak 2017-re kapott szerződést a Mercedestől, és tisztában van vele, hogy mi kell a hosszabbításhoz:

“Hozni kell, amire az autó képes, segíteni kell a fejlesztésben. Együtt kell dolgozni a csapattal, és persze futamot kell nyerni, a legtöbb csapat ezt várja el. A Mercedes győztes csapat, ott van az élen, ezért sokat várnak el a versenyzőtől. Szinte minden pilóta szívesen vezetne a Mercedesnél, szóval nyilvánvalóan jól kell teljesítenem. A célom az, hogy hosszú távú kapcsolatunk legyen.”

A finn hozzátette, hogy az Orosz Nagydíjon megszerzett futamgyőzelem nagy terhet vett le a válláról:

“Reméltem, hogy már Melbourne-ben meglesz, az volt az eredeti cél, de úgy gondolom, a negyedik futamon is jó volt. Jó, hogy sikerült az idény kezdetén letudni, már nem kell ezen rágódnom, tudom, hogy képes vagyok rá és a csapat is tudja.”