Még a montreali paddockban terjedt el a hír, hogy alakulóban van egy új Forma-1-es csapat, amelynek hátterét kínai befektetők biztosítanák. Hasonló hírek rendszeresen felröppennek, ezúttal azonban újdonság, hogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megerősítette, hogy megy a szervezkedés.

“Néhány emberünket már megkörnyékezték, hogy lenne-e kedvük egy új csapatnál dolgozni” – fogalmazott Horner. A csapat székhelye állítólag az F1-es mekka közepén, Oxfordshire-ben lenne, nem messze a Mercedestől, a Red Bulltól és a többiektől.

A pénz azonban Kínából jönne, és úgy tudni, a Manor korábbi alkalmazottai közül néhányan már rá is bólintottak a titokzatos ajánlatra.

Hivatalosan azonban nincs hír az új csapatról, pedig Ross Brawn sportigazgató szerint rendszeresek a tapogatózó érdeklődések. “Az elmúlt hónapokban legalább tízen kopogtattak nálam” – mondta Brawn.

“De csak azt akarták megtudni, tervezünk-e úgy változtatni a szabályokon, hogy az új csapatok is egyből pénzdíjhoz juthassanak. Mindenkinek azt válaszoltuk, hogy 2020-ig meglévő szerződések kötik meg a kezünket.”

Horner szerint egyébként is megkésett a próbálkozás. “Ahhoz, hogy 2018-ra felálljon egy új csapat, már rég késő.”