A Pirelli a 2017-es Forma-1-es szabályváltozások miatt igen konzervatív hozzáállással készítette el idei gumijait, azonban a versenyhétvégéken világossá vált, hogy a keverékek összességében túl kemények lettek.

Ennek fényében az idei – utolsó – Maláj Nagydíjra a Forma-1 gumiszállítója az előző években alkalmazottnál lágyabb keverékeket kínál, a kemény (narancs) abroncsok kiestek a választékból. Szepangra a pilóták a közepes, a lágy és a szuperlágy keverékek közül válogathatnak.

A Malajziára szánt választék így megegyezik a Kínába, Bahreinbe, Azerbajdzsánba, Nagy-Britanniába és Magyarországra szállítottal/szállítandóval. A Pirelli a Spanyol Nagydíjon a kemény keverékre érkezett panaszok után módosított a Silverstone-ra szánt kínálaton, eredetileg oda is a három legkeményebbet vitték volna.

A pilóták a hétvégékre 13 szett gumit kapnak, az aktuális leglágyabb keverékből egyet kell megtartaniuk a Q3-ra, a futamon pedig a két keményebb közül egyet-egyet kell megőrizniük, hogy legalább az egyiket használják is egy etapon. A maradék 10 szettet teljesen szabadon válogathatják össze.

Hegymászásra fogtuk az új Suzuki Swiftet