Tisztán nyerte Lewis Hamilton az ötvenedik évfordulóját ünneplő Kanadai Nagydíjat, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára Montrealban. A második helyet csapattársa, a finn Valtteri Bottas szerezte meg, a harmadikat pedig a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo, aki a hatodik helyről jött fel a dobogós pozícióba. Az interjúkat a színész Sir Patrick Stewart készítette a versenyzőkkel.

Lewis Hamilon

Köszönöm az elképesztő és hihetetlen közönségnek! Minden évben egyre több szurkoló van, egyre több az energia és egyre jobb a hangulat is. Az időmérőn még nem igazán kaptunk ilyen reakciót sehol a világon. Itt szereztem az első pole pozíciómat, az első győzelmemet és most megismételhettem, amit köszönök a csapatnak! Nélkülük ez nem jöhetett volna létre. A gyárban is mindenki keményen dolgozott, hogy ki tudják javítani azt, ami gond volt a Monacói Nagydíjon, így végre meg tudtuk szorongatni a Ferrarikat. Továbbá Valtteri is kiváló munkát végzett, amivel nagyon sok pontot tudtunk most szerezni a csapatnak.

Nagy megtiszteltetés itt lenni ezen a hétvégén és az, hogy beértem Ayrton Senna rekordját. Nagyon jó csapattal dolgozom, amiben én csak egy kis fogaskerék vagyok. Köszönöm mindenkinek!

Valtteri Bottas

Nagyon szeretem Kanadát, nagyon jó itt versenyezni. A csapatnak már nagy szüksége volt egy ilyen pontszerezésre. Egészen lenyűgöző, hogy a Monacói Nagydíj után mit ért el csapat, mennyit tudtunk fejlődni két hét leforgása alatt. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a részese lehetek. Az elején nehéz volt a Red Bull mögött menni, aztán a Force India mögé ragadtam be, ahol sok időt vesztettem. Lewisszal más volt a stratégiánk, én a lágy gumin mentem, de ő már rég uralta a versenyt. Ez jó volt, várom már Bakut!

Daniel Ricciardo

Igazából csak akkor tudtam örülni, amikor megláttam a kockás zászlót, mert végig nehéz volt és mindig védekeznem kellett. Az egész futam alatt nem voltunk túl gyorsak és folyamatosan nyomás alatt tartottak, ezért nem hibázhattam. Elég feszes volt a tempó, próbára tették a koncentrációmat, de élveztem. Hihetetlen itt felkerülni a dobogóra, ahogyan Lewis is mondta, itt Kanadában nagyszerű a közönség.

Hamilton: Én csak egy kis fogaskerék vagyok a nagy gépezetben 1