A Forma-1-es Kanadai Nagydíj első edzésnapja kész bohózat volt, a mezőny túlnyomó része nem bírt a gumikkal a poros aszfalton, mindenki pörgött, csúszkált. Kimi Räikkönen azon kevesek közé tartozott, akik problémamentesen végigcsinálták a napot, így nem meglepő, hogy a finn a legjobb idővel, egyedüliként 1:13 alatti eredménnyel zárt. A monacói pole után újra nagy formában a finn.

“Elégedett vagyok, de ez csak a péntek volt. Nem kerítek neki nagy feneket. A dolgok simán mentek, szokásos péntek volt, és jónak éreztem az autót. Még javulnunk kell, hogy a pole-ét küzdhessek. Majd meglátjuk. A mostani eredménynek nincs köze Monacóhoz, ez itt Montreal, új hétvége!” – nyilatkozta.

A Monacóban a beállításokkal küszködő Lewis Hamilton pénteken kéttizedes hátránnyal a második lett.

“Azt nem tudom megmondani, mi van a gumikkal, rejtély mindannyiunk számára, mindenki pörög, mindenki küszködik. Ezekről a gumikról nem igazán tudok jót mondani, nehéz velük. Szerintem túl kemények a keverékek. Olyan érzés, mintha kemény és a közepes keveréket álcázták volna a szuper- és ultralágynak. De az autó sokkal jobb, mint Monacóban volt. Az kész katasztrófa volt, de mist sokkal normálisabb, csak a gumi okoz gondot mindenkinek. Továbbra is a Ferrari a leggyorsabb, és hiába adtam bele mindent, Räikkönen idejével nem bírtam.”

A csapattárs, Bottas a monacóihoz hasonló szoros csatát jósolt az időmérőre:

“Szerintem megint nagyon szoros lesz, alig várom az időmérőt! Szerintem újra századokon múlik majd és azon, hogy kinek sikerül jó kört összeraknia. Az edzések alapján nem könnyű pontosat mondani, de szerintem nagyon közel vagyunk egymáshoz a Ferrarival, a pole-ért küzdünk majd.”