Räikkönen Monacóban 128 futam, kilenc év után szerzett újra pole-t, majd vezette is a versenyt az első etapban, de aztán a kerékcseréknél az addig mögötte haladó csapattárs, Sebastian Vettel tovább kint maradt, és sikerült kiautóznia akkora előnyt, hogy a finn elé kerüljön és megnyerje a versenyt.

A 2007-es világbajnokról a futam után lerítt a keserűség, a csalódottság, sokan pedig egyértelmű bizonyítékot láttak a történtekben arra, hogy a Ferrarinál már eldőlt, hogy Vettelt támogatják a bajnokságban, Räikkönen csak másodhegedűs. Erről beszélt többek között Lewis Hamilton is, pedig még a Mercedes és a Red Bull csapatfőnöke szerint sem trükköztek a maranellóiak.

Räikkönent Montrealban csütörtökön arról kérdezték, létezik-e pilótasorrend a Ferrarinál.

“Nem, nincs ilyesmi. Persze eljön a szezonban az a pont, amikor az egyik versenyzőnek van esélye a címre, a másiknak pedig már nincs, ez így normális, mindig is így volt minden csapatnál, a McLarennél is. Semmi problémám ezzel, ez így fair. Küzdünk, amíg lehet, aztán ha mást kell csinálni, rendben” – mondta.

F1: Räikkönen nem vág jó képet a 2. helyhez 1

“Hacsak (Hamilton) nem tud valami biztosat, felőlem gondolhat, amit akar. Én tudom, mit csinálunk, néha úgy alakulnak a dolgok, ahogy, nincs ebben semmi rendkívüli.”

A kérdésre, hogy Monaco után bízik-e a Ferrari versenystratégiáiban, így felelt:

“Nincs gondom a stratégiával, nem kérdőjelezem meg, csapatként dolgozunk. Néha mellényúlunk, de ez nem az én saram, nem a csapat sara, van ilyen, sokszor előfordult már, a dolgok vagy jól sülnek el, vagy nem. Szerintem nagyon ritkán lehet 100 százalékosan eltalálni a dolgokat, a Monaco-féle pályán pedig nagyobb a büntetés, mert nehéz előzni. Egyszerűen így jött ki.”

 

Räikkönen azt is leszögezte, hogy az eredményhirdetésen csakis a győzelem elúszása miatti csalódás ült ki az arcára.

“Nem vagyok dühös, nem is voltam dühös. Egyszerűen nem örültem, hogy csak második lettem. Seb győzött, hoztuk az első-második helyet, ami nem rossz eredmény a csapatnak. De én nem örültem, mert inkább első szeretnék lenni, mint második, ilyen egyszerű ez.”

“Ha egyesek szerint mosolyognom kellett volna, lelkük rajta, de én majd akkor mosolygok, ha az elvárásaimnak megfelelő eredményt hozok. Szerintem az lenne aggasztó, ha a második, harmadik helynek örülnék. Nem izgat, hogy mások mit gondolnak erről.”

F1: Räikkönen nem vág jó képet a 2. helyhez 2