A Forma-1-es világbajnokság a héten a Kanadai Nagydíjjal folytatódik, a hétvége alakulásában pedig az időjárás is szerepet játszhat.

Az előrejelzések szerint pénteken meleg, nyárias idő fogadja majd a mezőnyt a montreali Gilles Villeneuve pályán, azonban az egész első edzés veszélyben lesz, ugyanis délelőtt 10 körül zápor-zivatar várható, az F1-esek pedig olyankor inkább nem körözgetnek.

Bár a csapadék nem zárható ki, jelenleg úgy fest, hogy a második szabadedzés, valamint a szombati utolsó gyakorlás és az időmérő inkább csak részlegesen felhős ég alatt zajlik majd, vasárnap újra jöhet az eső.

A pillanatnyi számítások szerint 12 órakor, azaz a rajt előtt két órával szakadhat le az ég Montrealban, de a további három órában is 40-50 százalékos esély van az esőre, felhőszakadásra.

A legemlékezetesebb esős Kanadai Nagydíj minden bizonnyal a 2011-es, amikor Jenson Button a csapattársával, Lewis Hamiltonnal ütközve, többször is a mezőny legvégében autózva, a vezetést Sebastian Vetteltől az utolsó körben átvéve nyerte meg a futamot, amely a leállások miatt 4 óra 4 perc 39 másodperces tartamával nem mellesleg minden idők leghosszabb Forma-1-es versenye lett.

F1 2011 Canada Race Highlights from Deborah Nagy on Vimeo.