A Mercedes 2016 végén, nagyjából Nico Rosberggel egy időben veszítette el technikai főnökét, Paddy Lowe-t, aki idén márciustól a Williamsnél dolgozik hasonló pozícióban.

Az elmúlt három évben hatalmas fölénnyel domináló Mercedes idén kevésbé versenyképes, pontosabban immár legfeljebb pariban van a nagyot fejlődött Ferrarival, de a csapatfőnök, Toto Wolff szerint ez nincs összefüggés Lowe távozásával.

“Paddy kiváló mérnök, igazán nagyra tartom őt. A Forma-1-ben a siker nem egy-egy ismert személyen múlik, hanem a kiegyensúlyozott struktúrán, arról, hogy a megfelelő emberek dolgozzanak a megfelelő pozíciókban. És én úgy vélem, hogy nálunk, a Mercedesnél így is van ez” – mondta a német Sport Bildnek.

“Az ilyen, nehezebb időszakokban mutatkozik meg igazán, milyen erős a csapat, és nem is lehetnék büszkébb arra, hogyan kezeljük a jelenlegi helyzetet. Két lábbal állunk a öldön, mindenki a problémák megoldására koncentrál, ugyanakkor élvezzük a Ferrari elleni küzdelmet. A motorsport pontosan erről szól: a legjobb elleni küzdelemről.”

F1: Nem a személycsere miatt küszködik a Mercedes 1

Wolff azt is elhessegette, hogy a gyengébb teljesítmény mellett az érzelmes, ösztönös Lewis Hamilton lehet a leggyengébb láncszem.

“Lenyűgözött Lewis idei hozzáállása, érettsége. Nagyon jó beszélgetéseink voltak télen, mindenki kiterítette a lapjait, átbeszéltük, mi volt jó és mi nem működött az elmúlt években, és azóta erősebb vezető szerepet is vállalt a csapatban. És úgy érzem, nagyon élvezi a Ferrari elleni harcot. Lewis pozitív hatással van a csapatra, és motiváltabb, mint bármikor, pontosan, ahogy egy olyan kaliberű bajnoktól várható, mint ő.”

Nagy razzia indul, ellepik a rendőrök az utakat