A Ferrari 2017-es formajavulása valószínűleg mindenkit meglepetésként ért, főképp a címvédő Mercedest, de egyre inkább úgy tűnik, hogy elfogadták, hogy idén az olaszoknak állhat a zászló.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az egyéni bajnokságban három futamgyőzelem és három második hely után 25 pontos előnnyel vezető Sebastian Vettel sikerének “titkát” is tudni véli:

“Minden pilóta a maga módján készül fel. Van, aki a tökéletességre hajt és aprólékosan dolgozik, míg más inkább az ösztöneire hagyatkozik. Sebastian mindig is keményen dolgozott, szóval talán másoknál hamarabb sikerült rájönnie, hogy kell a megfelelő tartományba juttatni a gumikat idén. Nekünk még van munkánk ezzel” – mondta Wolff a Speed Weeknek, kiemelve ugyanakkor, hogy Lewis Hamilton sincs gond, sőt, motiváltabb, mint valaha.

“Lewisszal semmi probléma, sőt inkább pozitív hatással van a csapatra, és úgy látom, hogy most jobban akarja a bajnoki címet, mint tavaly. És a csapat egészét tekintve sincs gond ezen a téren.”

Érdekes adalék, hogy míg Vettel tavaly a Pirelli 2017-es gumifejlesztési tesztjein a legtöbbet vezető versenyző volt, a Mercedesnél általában a tesztpilóta, Pascal Wehrlein dolgozott, Hamilton (és Nico Rosberg) csak egy-egy alkalommal vállalta ezt a munkát. Tegyük hozzá, Hamilton azóta többször elmondta, hogy szerinte a tavalyi tesztek nem jelentettek előnyt az idei évre, mert mások lettek a gumik.