Nagy-Britannia

The Guardian: “Kimi Räikkönen rideg viselkedése mindent elárult. Bár a Jégember nem sokat mutat kifelé, a Monacói Nagydíj végén világos volt, hogy nagyon nem örült a verseny alakulásának. Egyértelműen Vettel nyert ezzel az eredménnyel. A csapat általi manipuláció felvetése potenciális hidegháborút sejtet.”
The Telegraph: “Räikkönen arckifejezésétől a tej is megsavanyodott volna. A finn nem sok érzelmet árul el, de a dobogón kiült az arcára a düh, amiért a Ferrari Sebastian Vettelt juttatta az élre, 16 év után ő hozta a Ferrari első monacói győzelmét. Beszélni nem beszélt róla, de a kiábrándultsága nyilvánvaló volt. A testbeszéde nagyon emlékeztetett arra, amit tavaly Hamilton és Nico Rosberg között láthattunk.”
The Times: “A Mercedesnek gyorsan vissza kell szereznie az irányítást. 14 futammal a vége előtt Hamilton 25 pontra van Vetteltől. Nem behozhatatlan hátrány, de a Ferrari jelét sem mutatja a gyengeségnek, így nagy kihívás vár Hamiltonra.”

Olaszország

Gazzetta dello Sport: “A vörös hatalom. Seb és Schumi összekapcsolódott.”
Corriere dello Sport: “A Vörösök készen állnak a világbajnoki címre.”
La Repubblica: “Tizenhat év után ismét a vörös zászló lobogott Monte-Carlóban.”
Corriere della Sera: “Immár valóság a Vörösök álma. A Ferrari csapatnak van lelke, olasz lelke. És ezt Sebastian Vettel is átvette, a mi nyelvünkön beszél, énekel, ünnepel és köszön: “Grazieeee ragazzi”. Igaza van, ezek a fiúk nagyon jó formában vannak.”
La Stampa: “Mestermű.”

Spanyolország

El País: “Vettel ellopta Räikkönentől a győzelmet Monte-Carlóban. A német öt körrel később cserélt kereket, mint a finn, s ezzel megnyerte a futamot. Ez volt a stratégia, bár Räikkönen versenymérnöke biztosan nem így képzelte.”
Marca: “Sebastian Vettel kövenként építi a várat.”
El Mundo: “A Ferrari bokszstratégiája biztosította a győzelmet Sebastian Vettelnek Monacóban.”

Ausztria

Der Standard: “Vettel művészi diadala.”
Kurier: “Vettel véget vetett a Monaco-átoknak.”
Kronen Zeitung: “Sebastian Vettel 16 év után megszakította a Ferrari monacói nyeretlenségét.”

Svájc

Blick: “Kimi Räikkönen az elején kézben tartotta a Monacói Nagydíjat. Addig, amíg csapata Vettel világbajnoki címét szem előtt tartva ellene nem döntött.”
Tages-Anzeiger: “Vettel nyerte a Forma-1 klasszikus versenyét Monacóban, s ezzel a Ferrari 2001 után először ünnepelhetett a hercegségben.”