Ahogy megírtuk, Fernando Alonso vasárnap 21 körrel a vége előtt a Honda-erőforrás meghibásodása miatt feladni kényszerült az Indy 500-as futamot, amelyen addig igen versenyképesen ment, többször is vezetett és a hajrá előtt is az élmezőnyben haladt jó eséllyel arra, hogy a győzelemért harcoljon az utolsó körökben.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok a versenyt követő sajtótájékoztatón először is gratulált andrettis csapattársának, a futamot megnyerő “Szato szannak”, elmondta, hogy nagyon élvezetes kihívás, próbatétel volt számára az Indy 500, és hogy a kiesés ellenére is elégedett, a legkevésbé sem bánja, hogy nem indult a Monacói Nagydíjon, ahol legjobb esetben is csak a hetedik, hatodik, ötödik helyért küzdhetett volna, ami kétszeres győztesként nem ér sokat. Indianapolisban vezette is a versenyt, az eredményjelző toronyról még fotót is kért, otthon kirakja majd a falra.

Ami az esetleges visszatérést illeti, így beszélt:”Ha visszatérek, legalább tudni fogom már, hogy mennek a dolgok, nem először csinálom majd az újrarajtolásokat, bokszkiállásokat… Könnyebb lesz. Az Indy 500 megnyerése még nem sikerült.”

A sajtótájékoztató végén Alonso megnevettette az újságírókat, amikor nekik is köszönetet mondott, majd az Indy-győztesek által hagyományosan fogyasztott itallal, egy doboz tejjel köszöntötte a média munkatársait.