Az idén az Indy 500-on szerencsét próbáló Fernando Alonso helyére Jenson Buttont hívta vissza a McLaren-Honda, azonban a 2009-es világbajnok finoman szólva is felemás hétvégét produkált.

Az angol egész jól teljesített a szabadedzéseken, majd a 9. helyet szerezte meg az időmérőn, de aztán motorcserés hátrasorolás miatt a futamon a bokszutcából indulva végig az utolsó helyen futott, amikor pedig megpróbált előrébb jutni, sokkoló baleset lett belőle.

Button az alagút előtti Portier belső ívén próbált elmenni Pascal Wehrlein mellett, és amikor a Sauber jobb hátsó kereke ráfutott a McLaren bal elsőjére, a kék autó oldalára állva állapodott meg a szalagkorlátnál.

Az ütközés miatt szintén kiesett Button így magyarázta a történteket:

“Bebújtam a belső ívre, ha nem gondoltam volna, hogy megvan, hozzá se kezdek. Bementem mellé, én legalábbis úgy hittem, de aztán kinéztem és átfutott rajtam, hogy ő nem is látott engem. Ezekből az új autókból nagyon nehéz kilátni.”

“A csapatnak és az FIA-nak is mondtam már ezt a hétvégén. Próbáltam kihátrálni a manőverből, de késő volt, összeértünk. Sosem láttam még autót így felborulni. Nem tudom, hogy ez az új gumik miatt van vagy egyszerűen a balszerencse volt ma. Szörnyű volt látni.”

F1: Ezért kente a falnak Button Wehrleint? – videó 1

Wehrleinnak szemre nem esett baja, de mivel épp csak nemrég épült fel a január Race of Championsön egy hasonló balesetben szerzett gerincsérüléséből, vizsgálatok várnak rá.

“Nagyon remélem” – mondta, amikor arról kérdezték, megúszta-e sérülés nélkül. A fejem megint hozzáért a korláthoz, szóval a jövő héten újra meg kell nézni a hátamat. Majd meglátjuk.”

“Mindenre emlékszem, ijesztő volt” – idézte fel a balesetet. “A fékek füstölni kezdtek, én pedig nem tudtam kiszállni az autóból, pedig csakis azt szerettem volna. Végül magamtól tudtam kiugrani, szóval úgy tűnik, nincs gond, de a korábbi sérülés miatt nem lehetek ebben biztos. Nem tudom, mit akart Button a semmiből érkezve, világos, hogy ez a kanyar nem való előzésre, ostoba manőver volt.”