A friss világbajnok Nico Rosberg váratlan visszavonulása után a Mercedes 2017-re a Williamstől átcsábított Valtteri Bottast ültette Lewis Hamilton mellé, ám a finn pilóta csak egyéves szerződést kapott.

Az év végén Bottas mellett Fernando Alonso és Sebastian Vettel aktuális szerződése is kifut, így sokakban felmerült, hogy a Mercedes esetleg valamelyik nagyágyút igazolja, de egyre több jel mutat arra, hogy az első pole-ja és futamgyőzelme ellenére Hamilton másodhegedűseként betagozódó finnt tartják meg.

Erre tett újabb utalást pénteken Monacóban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff:

“Nico Rosberg alapvető szerepet játszott az autó fejlesztésében, mérnöki aggyal dolgozott. De Valtteri Bottas személyében a lehető legjobb pótlást találtuk a helyére. A csapaton belüli dinamika teljesen megváltozott” – magyarázta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

“Lewis és Nico párosával több fázison mentünk keresztül, a barátságtól a rivalizáción keresztül az ellenségeskedésig és arroganciáig. De Valtteri és Lewis esetében nulla balhé van. Tisztelik egymást és jó eredményeket kívánnak a másiknak. Szerintem Lewis megváltozott a tél folyamán, magányos farkasból csapatjátékossá vált.”