Pénteken közzétették a Motorsport.com által az elmúlt hónapokban lebonyolított, több mint 215 ezer válaszadó részvételével készült globális Forma-1-es közvélemény-kutatás versenyzői népszerűségre vonatkozó eredményeit.

Az évekig a listák éléről kirobbanthatatlan Kimi Räikkönen már nem akkora kedvenc, a mercedeses Lewis Hamilton a szavazatok 20,7 százalékával az első.

A Motorsport.com hozzáteszi, hogy ezzel lassan már a hétszeres világbajnok Michael Schumacher szintjére ér az angol, ugyanis Schumi 2006-ban mért 28 százalékos eredménye óta senki nem jutott túl a 20-as küszöbön – ő maga sem, hiszen 2010-es visszatérésekor már “csak” 19,5 %-on állt. Hamilton egyébként megduplázta a legutóbbi, 2015-ös felmérésen elért eredményét.

Az F1-rajongók második számú kedvence pillanatnyilag az amúgy ezen a hétvégén a Forma-1 helyett az amerikai Indy 500-at választó Fernando Alonso, a kétszeres világbajnok McLaren-pilóta a voksok 18,3 %-át zsebelte be.

F1: Hamilton Schumachert szorongatja? 1

A Ferrari párosa fej-fej mellett a 3-4. a listán, Räikkönen 14,3 %-kal a harmadik, Sebastian Vettel 13,4-gyel a negyedik.

Tíz százalék fölé jutott még a Red Bull letörölhetetlen mosolyú ausztrálja, Daniel Ricciardo (12,1 %), a jövő nagy sztárjának tartott tini csapattársa, Max Verstappen azonban már csak 7,4 %-ot hozott össze.

A top10-be befért még – sorrendben – a veterán Felipe Massa (1,8 %), a haasos Romain Grosjean (1,1 %), a Mercedeshez idén igazolt Valtteri Bottas (1 %) és a renault-s Nico Hülkenberg (0,8 %).

A csapatok között továbbra is – mint mindig – a Ferrari messze a legkedveltebb, 31,9 %-os szavazati aránya majdnem annyi, mint a mint a 2-3. helyen következő Mercedesé és McLarené együtt (16,2 és 15,9). A Red Bull nem sokkal marad el tőlük a maga 14,1 %-nyi voksával, míg a Williamst a válaszadók 5 %-a nevezte meg kedvenceként.