Úgy tűnik, 2017-ben a ferraris Sebastian Vettel és a mercedeses Lewis Hamilton küzd meg a világbajnoki címért, jelenleg alig 6 pont választja el egymástól az éllovas németet és az angolt.

Hamilton a Monacói Nagydíj előtt arról beszélt, hogy nagyon élvezi a csatát, ezért nem áll szándékában, hogy pszichológiai hadviseléssel gyengítse az ellenfelet:

“Büszke vagyok rá, hogy fejben nagyon erős vagyok és ezt az ellenfélben is lehet becsülni, mint például Sebastianban. Erősnek tűnik. Csúcsformájában akarom legyőzni, szóval nem áll szándékomban az autón kívül pszichikai játékokat játszani. A pályán akarom megverni, mert ha ott csúcsformában van és úgy győzöm le, az többet ér, mint ha hátrányban lenne.”

“Ahogy a golfban is az nyer, aki a legegyenletesebben teljesít 18 lyuk alatt, itt is ez számít. Minden téren zajlik a küzdelem: fizikailag, fejben és műszaki téren is. Épp ezért olyan jó ez a küzdelem.”

Hamilton aztán egy kicsit rácáfolt magára a pszichikai játékokat illetően, amikor arról kérdezték, mit is tart a legnagyobbra Vettelben.

“Az autóját” – mondta, majd észbe kapott. “És természetesen nagyra tartom Sebastian tempóját, tehetségét is. Ezért is élvezem a küzdelmet. De az autója is baromi jónak tűnik.”