A Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey bejelentette, hogy jövőre a 2016-os idényhez hasonlóan 21 fordulóból áll majd a világbajnokság.

“21 verseny lesz a jövő évben” – jelentette ki a német Auto Motor und Sportnak, ami egyébként azt jelenti, hogy csak a visszatérő Franciaországgal bővül a naptár, Németország újra kimarad, ahogy újabb helyszínek sem kerülnek be.

“Persze az érdeklődő helyekkel egy egész oldalt meg lehetne tölteni, de a célunk az, hogy a meglévő 21 versenyünk jobban teljesítsen.”

Carey ugyanakkor megismételte, hogy az versenyt akarnak vinni olyan USA-beli helyszínekre, mint New York, Los Angeles, Las Vegas: “Öt-hat amerikai nagyváros is érdeklődik.”

F1: 21 futam 2018-ban 1

Az új tulajdonos Liberty Media összesen akár 25 versenyt szeretne látni, de ehhez az új helyszínek beléptetése mellett a régiek megtartása is szükséges, mert sokan küszködnek. Németország kidőlése mellett például Malajzia is idén rendezi utolsó F1-es versenyét.

“Az nem elég, hogy aláírjuk a szerződést, aztán viszlát, találkozunk jövőre. Ennél többet kell tennünk. Le kell ülnünk a bajban lévő szervezőkkel. Ugyanakkor a létező szerződéseket nem áll szándékunkban újratárgyalni. A termékünknek megvan a maga értéke, és van rá kereslet.”